Blog

ANTICONCEPTIE

anticonceptieToen ik 21 jaar was begon ik met het slikken van de anticonceptiepil.
Ik had toen mijn eerste serieuze vriendje. Ja, ik was er duidelijk niet vroeg bij!
De pil heb ik ervaren als iets dat erg betrouwbaar is als anticonceptie en makkelijk in gebruik.
Prima dus…en vervolgens 11 jaar lang geslikt.

En toen kwam ik voor het eerst bij een homeopaat omdat ik al jaren last van had van migraine. Gemiddeld om de 5 weken had ik een weekend van vrijdagmiddag tot zondagavond last van stevige migraine. Deze homeopaat vroeg of ik de pil slikte, ik zei ja, dat was het. Maar die ene vraag heeft me aan het denken gezet. Waarom vroeg ze dat? Zou dat een reden kunnen zijn? Doordat ik het niet meer prettig vond om iedere dag een pil te slikken en door haar vraag ben ik gelijk gestopt met de pil. Er was een moment van bewustwording gekomen.

Nu 6 jaar later weet ik dat niet een pil zonder gevolgen geslikt kan worden. Een toevoeging van een bepaalde stof aan het lichaam heeft altijd een effect, soms klein, soms groot, soms noodzakelijk, levensreddend en goed werkend, soms overbodig, maar altijd met een effect.

Ik had geen idee dat mijn migraine veroorzaakt werd door de anticonceptiepil, maar ik heb het nadat ik gestopt ben nooit meer gehad.
Met de pil of andere hormonale anticonceptie voeg je hormonen toe aan het lichaam dat zelf probeert een perfecte balans te vinden. Iedere dag een pil is iedere dag een gevecht van het lichaam om de natuurlijke balans te herstellen.
Ik denk dat het lichaam moe wordt van het vechten, of soms niet meer weet hoe het de balans kan herstellen. Want ook nadat een vrouw stopt met de anticonceptiepil is de hormonale balans vaak verstoord

De meeste vrouwen in mijn praktijk hebben hormonale klachten. Niet alleen klachten rond de menstruatie zoals buikpijn, overvloedige bloedingen, lage rugpijn, stemmingswisselingen (zoals dat zo mooi heet), maar ook eczeem of hoofdpijn kan hormonaal zijn.

Na datzelfde eerste consult nu 8 jaar geleden, heb ik besloten om zelf homeopaat te worden.
Van financieel analist bij een offshore bedrijf naar homeopaat, ik ben er nog steeds dankbaar voor en blij mee.

Ik geef vrouwen vaak een hormoonbalans kuur van 8 weken, dit helpt het lichaam op een natuurlijke wijze de hormoon balans te herstellen en veel klachten verdwijnen daardoor. Vrouwen zeggen dan als ze terug komen “ik ben weer mezelf”. Geweldig toch?!
anticonceptiegebruik

 

 

 

 

 

BLAASONTSTEKING manneke pies
“Ja het is echt zo, de huisarts heeft mijn plasje bekeken en antibiotica meegegeven”.
Zo gaat dat meestal.
En nu?
Je hebt de keuze… antibiotica slikken of bijvoorbeeld naar een homeopaat.

Vaak komen er vrouwen met klachten van een blaasontsteking, maar is het vaak niet de eerste keer dat ze een blaasontsteking hebben. Het is zelfs een van de meest voorkomende infecties bij vrouwen. Ongeveer 50 procent van alle vrouwen krijgt er minstens eenmaal in hun leven mee te maken, en zo’n 20 procent maakt het vaker mee, er zijn zelfs heel wat vrouwen die een of twee blaasinfecties per jaar hebben.

Blaasontsteking wordt meestal veroorzaakt door E. coli bacteriën, die zich in de vagina nestelen en zich vervolgens omhoogwerken in de urinebuis of urethra. De bacteriën irriteren de blaaswand.
Antibiotica helpen meestal tegen de blaastonsteking, maar het kan ook snel weer terug komen. En de meeste mensen vinden het niet prettig om antibiotica te slikken, ze doen de darmflora geen goed.

Als homeopaat kijk ik verder, ik wil weten waarom iemand een blaasontsteking heeft, wat zijn de symptomen (die zijn niet bij iedereen hetzelfde). Zijn de hormonen uit balans, zijn de klachten vaak na kouvatten, is er mogelijk een fistel, wat speelt er nog meer?

Mogelijke symptomen van een blaasontsteking

 • Veel aandrang om te plassen
 • Druppelsgewijze urinelozing
 • Bloed in de urine
 • Pijn in de onderrug of zij
 • Pijnlijk en branderig gevoel bij het plassen
 • Druk in de onderbuik, opgeblazen gevoel, pijnlijke krampen
 • Urine kan een sterke geur hebben en er troebel uitzien
 • Soms koorts
 • Geen klachten (vaak bij ouderen)

Wat kun je zelf doen als je het vermoeden van een blaasontsteking hebt?

 • Veel drinken, minstens twee liter per dag. Waarom? Hoe langer de urine in de blaas blijft, hoe meer bacteriën hij bevat. De E. coli bacterie verdubbelt zijn aantal ongeveer om de 20 minuten. Meer bacteriën betekent meer irritatie. Het beste dat een vrouw kan doen om het branderige gevoel te bestrijden, is zoveel mogelijk drinken om de bacteriën die de ontsteking veroorzaken als het ware door te spoelen.
 • Regelmatig urineren en de blaas goed legen
 • Plassen na geslachtsgemeenschap
 • Cranberry (veenbes) sap drinken, of cranberry capsules.
 • Neem extra vitamine C (alleen als je niet zwanger bent). Een inname van ongeveer 1000 milligram verspreid over de dag, zal de urine voldoende verzuren om de groei van de bacteriën te verstoren.

 

PRAATJE POEPpraatje poep foto

Onze twee kinderen van 3 en 5 hebben het er de hele dag over; poep en pies. Ze kunnen er vreselijk om lachen, poep dit, pies dat, tja zo’n fase die vanzelf weer over gaat.

Maar als het om poep gaat kunnen heel veel mensen daar niet zo om lachen. Ontlasting is vaak een hele belasting en niet zo’n pretje. Het is niet iets dat je op verjaardagen zo makkelijk bespreekt, maar als ik er in de praktijk naar vraag hebben veel mensen last van te dunne of te vaste ontlasting.

Laatst een man in de praktijk die al 5 dagen geen ontlasting had. Hij had last van een opgeblazen gevoel, winderigheid en vreselijke buikkampen. Soms een beetje dunne ontlasting en wat lucht, maar de shit (letterlijk en figuurlijk) hield hij vast. Zijn voedingspatroon was onveranderd en redelijk gezond, maar na doorvragen bleek er iets te zijn dat hij niet kon verteren en niet los kon laten. Het was ook niet van de een op de andere dag, maar speelde al langer. Hij had veel verdriet van zijn dochter en kleinkinderen met wie het niet goed ging in zijn ogen. Na een homeopathisch middel ging hij de dingen anders bekijken, ging anders met de situatie om, hij had geen last meer van de “verkeerde” keuzes die zijn dochter maakte. Hij hielp waar hij kon en verder kon hij het loslaten. Letterlijk en figuurlijk. Hij kon weer naar de wc dus.

Maar vaak komt een verstoort ontlastingspatroon door het gebruik van antibiotica. Ook al is het gebruik van antibiotica al een tijd, soms wel jaren, geleden kunnen de darmen nog steeds verstoord zijn. De stof is al lang het lichaam uit, maar de antibiotica heeft dan toch een soort van imprint achter gelaten. Ik gebruik dan de homeopathische antibiotica en gum de imprint uit, het zorgt er voor dat de bijwerking van de antibiotica verdwijnen. Het kan soms zo simpel zijn, maar zo effectief en snel.

 

FB hooikoorts foto

LAST VAN HOOIKOORTS?
De vroege voorjaarsbloemen komen al uit de grond.
Zal het nog gaan vriezen of komt de lente al snel?
De hazelaar, de berk en de wilg bloeien al, straks komt de eik en in april de grassen.
De lente is een prachtig seizoen, mooie bloesems en alles komt uit de knop…..maar dat geldt niet voor iedereen.
Wie last heeft van hooikoorts weet dat de klachten straks weer gaan beginnen…

Of mag ik je helpen om van de hooikoorts klachten af te komen?
Natuurlijk zonder antihistaminica of corticosteroïden maar met behulp van homeopathische middelen. Na behandeling reageert je lichaam niet meer door te veel histamine aan te maken en zullen de klachten niet meer optreden.

Natuurlijk kijk ik ook naar de mogelijke oorzaak van de hooikoorts. Wat is er voorafgegaan aan het ontstaan van de klachten, kunnen hormonen een rol spelen? Zijn er veel antibiotica gebruikt waardoor de darmflora niet meer optimaal is en waardoor de histamine (worden voornamelijk in de buik gemaakt) productie over reageert? Zijn er andere lichamelijke of mentale symptomen die invloed op hooikoorts kunnen hebben?

Kortom, je gezondheid op een hoger plan brengen!

Allergie is een wereldwijd gezondheidsprobleem.
1 op de 8 mensen in Europa lijdt aan een graspollenallergie.

Wat is hooikoorts?
Allergische klachten aan de luchtwegen worden veroorzaakt door een reactie van het immuunsysteem na het inademen van stuifmeel, zoals graspollen die vrij rondzweven in de lucht. “Hooikoorts” is de alledaagse term die wordt gebruikt om deze allergische klachten te beschrijven, de medische naam is allergische rhinitis. De klachten die bij hooikoorts voorkomen (niezen, loopneus of verstopte neus, etc.) lijken erg op verkoudheidsklachten.

Het pollenseizoen
Grassen, bomen, planten en bloemen vormen in verschillende bloeiperioden stuifmeel (pollen). Deze bloeiperioden worden het “pollenseizoen” genoemd. Bomen als de berk, els en hazelaar bloeien al in januari of februari. De eerste graspollen worden al in mei door de wind verspreid. Er zijn grassoorten die tot in september stuifmeel afgeven. (On)kruiden bloeien vanaf mei tot november. Het pollenseizoen kan dus een groot deel van het jaar bestrijken.

Klachten
Wanneer u een graspollenallergie heeft, heeft u vooral tijdens het graspollenseizoen klachten. U krijgt klachten wanneer stuifmeel via de slijmvliezen van de ogen en de luchtwegen uw lichaam binnenkomen. De meest voorkomende klachten zijn:

 • Loopneus
 • Verstopte neus
 • Niesbuien
 • Jeuk
 • Tranende en jeukende ogen
 • Kriebelhoest
 • Benauwdheid
 • Vermoeidheid
 • Concentratieproblemen
 • Slecht slapen
 • Hoofdpijn

De allergische reactie kenmerkt zich door een vroege en late reactie. Klachten zoals een loopneus, jeukende en/of tranende ogen, niezen, zijn onderdeel van de vroege reactie. Daarnaast kent een allergische reactie ook een late fase waarbij ontstekingscellen betrokken zijn. Deze ontstekingsreactie kan zich voordoen in zowel de bovenste als de onderste luchtwegen. De klachten die men hiervan kan ondervinden zijn een verstopte neus (bovenste luchtwegen), hoesten, piepende ademhaling (astma en/of bronchitis) die gepaard kan gaan met een gevoel van benauwdheid (onderste luchtwegen). Klachten van de bovenste luchtwegen kunnen zich uitbreiden naar de onderste luchtwegen.

De ernst van uw allergische klachten zal toenemen als er meer pollen in de lucht zijn. De hoeveelheid graspollen is het hoogst op warme dagen met een matige wind, gedurende de bloeiperiode van grassen (het graspollenseizoen). U kunt via het pollennieuws in de gaten houden hoe hoog de actuele pollenbelasting is.

 

HPV VACCIN EN DE GEVOLGEN…hpv FOTO
Het ene na het andere bericht over het HPV vaccin (Humaan Papillomavirus, verantwoordelijk voor baarmoederhalskanker) en de schadelijke gevolgen verschijnt in de media. Gelukkig worden steeds meer ouders en hun dochters geïnformeerd en bewust gemaakt van de gevaren van het HPV vaccin.
Wat een schandaal! Ouders behoed uw dochters en stop het gezondheidsexperiment van de farmaceutische industrie.
Bij een steeds groter aantal gevallen wordt de link gelegd tussen het HPV vaccin en ontstane klachten na de vaccinatie.
Naast de bekende klacht van langdurige vermoeidheid en van (bijna) flauwvallen gecombineerd met duizeligheid zijn er tal van andere klachten;
Nooit meer de oude zijn na het HPV vaccin. Uw tienerdochter die midden in het leven stond is opeens uitgeput en kan niet eens meer op de fiets naar school.
Botpijnen waardoor zelfs uw dochter niet meer kan lopen van de pijn
Hoofdpijn
Angsten en een veranderd sociaal gedrag.
Menstruatiepijn, overvloedige en onregelmatige menstruatie
Geen eetlust, maagzuur
Diarree en darmklachten
 Sommigen krijgen klachten direct na het vaccin, maar bij sommigen is dit pas maanden later helaas, want dan is een relatie moeilijker te leggen.
Ik vraag in mijn consulten dan altijd heel nauwkeurig de gebeurtenissen in de tijd na en probeer er achter te komen wat de oorzaak of oorzaken zijn van de klachten.
Gelukkig wordt er steeds meer bekend over de nadelige gevolgen van het HPV vaccin en kunnen ouders en hun dochters zich bedenken, maar wat nu als de schade al gemaakt is en u een dochter heeft die klachten na het vaccin heeft?
Als homeopaat kan ik de nadelige effecten van het HPV vaccin ontstoren met een homeopathisch middel. Meisjes knappen dan weer op en worden weer zichzelf.
Heeft u een dochter met vaccinatie schade en herkent u sommige klachten? Ik wil u en uw dochter graag helpen met homeopathie.
Wil je meer informatie? Neem gerust contact met me op.

 

Vaccinatie en Autisme
Vaccinatie en Autisme

Elke vaccinatie leidt tot een flinke prikkeling van het immuunsysteem van een kind. Voor sommige kinderen is deze prikkeling zou hevig, dat zij er restverschijnselen aan over houden. De ernst van deze restverschijnselen varieert van kind tot kind. Gedacht kan worden aan verstoringen in de ontwikkeling van taal, motoriek, gedrag, etc. Ook het moment waarop deze schadelijke reacties zichtbaar worden, kan wisselen van direct na de vaccinatie tot een paar weken of jaren erna.   Dat een bepaalde verstoring een rechtstreeks gevolg is van de vaccinatie is wetenschappelijk moeilijk te bewijzen. Zeker als de reactie pas na enkele weken optreedt. Een Engelse onderzoeker, prof. Wakefield heeft ontdekt, dat er een relatie is tussen autisme en de BMR vaccinatie. Deze relatie is ook door andere onderzoekers bevestigd.   Met CEASE-therapie wordt uitgegaan van energetische verstoringen die, door gebruik te maken van een homeopathisch geneesmiddel dat is gemaakt van het vaccin, kunnen worden hersteld. Op deze wijze zijn veel kinderen met gedragsstoornissen, zoals autisme, weer genezen en kunnen zij normaal functioneren.

 

Hormonale klachten, u bent niet de enige…  hormonen
Wat me steeds opvalt is dat er zo veel vrouwen hormonale klachten hebben. Soms is het hormonale systeem uit balans zonder dat een vrouw dit zelf beseft, maar wel allerlei klachten heeft. Heel vaak hebben deze vrouwen gebruik gemaakt van hormonale anticonceptie (bijvoorbeeld: hormoon spiraal, anticonceptie pil, prikpil of morning after pil), misschien al wel 15 jaar geleden. De imprint die deze hormonale anticonceptie achterlaat verdwijnt niet vanzelf.

Migraine, lage rugpijn, humeurig, witte vloed, pijn rondom de menstruatie, verminderde vruchtbaarheid, acne, over- of ondergewicht, depressie, haarverlies, verminderd libido, enz. Al deze klachten hebben meestal te maken met de vrouwelijke hormonen.

Deze klachten geven ook aan dat er een hormonale disbalans is!

Het gebruik van hormonale anticonceptie heeft een grote invloed op onze hormonen. Dit is de belangrijkste oorzaak van een hormonale verstoring, maar niet de enige. Kinderen kunnen ook last hebben van een hormonale verstoring doordat de moeder de anticonceptiepil is blijven gebruiken tijdens de zwangerschap, door het gebruik van hormoonzalven of zoals het plaatje suggereert door hormonen in ons voedsel.

Soms komen er patiënten bij mij in de praktijk met een verstoorde hormoon huishouding, maar ze zijn al 15 jaar geleden gestopt met de anticonceptiepil. En toch kan het dan heel goed zijn dat de oorzaak van de hormoon disbalans de pil is geweest. De werkzame stoffen die in de pil zitten zijn al lang het lichaam uit, maar de imprint is er nog steeds.

Bijvoorbeeld door het ontstoren van deze imprint kan het lichaam de hormoonhuishouding weer in balans brengen. Maar de homeopathie kent meer mogelijkheden dan alleen ontstoren, naast een detox/ontstoringskuur geef ik altijd een passend homeopathisch middel. Passend bij de patiënt en bij de overige mentale en fysieke klachten en symptomen. Een prachtige combinatie.

Bij een volgend consult hoor ik vaak dat vrouwen weer zichzelf zijn, ze zijn weer vrouw, hebben geen last meer van bijvoorbeeld de menstruatie- of overgangsklachten en hebben hun libido weer terug.

Wat een mooi en dankbaar vak!