HOOIKOORTS

FB hooikoorts foto
LAST VAN HOOIKOORTS?
De vroege voorjaarsbloemen komen al uit de grond.
Zal het nog gaan vriezen of komt de lente al snel?
De hazelaar, de berk en de wilg bloeien al, straks komt de eik en in april de grassen.
De lente is een prachtig seizoen, mooie bloesems en alles komt uit de knop…..maar dat geldt niet voor iedereen.
Wie last heeft van hooikoorts weet dat de klachten straks weer gaan beginnen…

Of mag ik je helpen om van de hooikoorts klachten af te komen?
Natuurlijk zonder antihistaminica of corticosteroïden maar met behulp van homeopathische middelen. Na behandeling reageert je lichaam niet meer door te veel histamine aan te maken en zullen de klachten niet meer optreden.

Natuurlijk kijk ik ook naar de mogelijke oorzaak van de hooikoorts. Wat is er voorafgegaan aan het ontstaan van de klachten, kunnen hormonen een rol spelen? Zijn er veel antibiotica gebruikt waardoor de darmflora niet meer optimaal is en waardoor de histamine (worden voornamelijk in de buik gemaakt) productie over reageert? Zijn er andere lichamelijke of mentale symptomen die invloed op hooikoorts kunnen hebben?

Kortom, je gezondheid op een hoger plan brengen!

Allergie is een wereldwijd gezondheidsprobleem.
1 op de 8 mensen in Europa lijdt aan een graspollenallergie

Wat is hooikoorts?
Allergische klachten aan de luchtwegen worden veroorzaakt door een reactie van het immuunsysteem na het inademen van stuifmeel, zoals graspollen die vrij rondzweven in de lucht. “Hooikoorts” is de alledaagse term die wordt gebruikt om deze allergische klachten te beschrijven, de medische naam is allergische rhinitis. De klachten die bij hooikoorts voorkomen (niezen, loopneus of verstopte neus, etc.) lijken erg op verkoudheidsklachten.

Het pollenseizoen
Grassen, bomen, planten en bloemen vormen in verschillende bloeiperioden stuifmeel (pollen). Deze bloeiperioden worden het “pollenseizoen” genoemd. Bomen als de berk, els en hazelaar bloeien al in januari of februari. De eerste graspollen worden al in mei door de wind verspreid. Er zijn grassoorten die tot in september stuifmeel afgeven. (On)kruiden bloeien vanaf mei tot november. Het pollenseizoen kan dus een groot deel van het jaar bestrijken.

Klachten
Wanneer u een graspollenallergie heeft, heeft u vooral tijdens het graspollenseizoen klachten. U krijgt klachten wanneer stuifmeel via de slijmvliezen van de ogen en de luchtwegen uw lichaam binnenkomen. De meest voorkomende klachten zijn:

 • Loopneus
 • Verstopte neus
 • Niesbuien
 • Jeuk
 • Tranende en jeukende ogen
 • Kriebelhoest
 • Benauwdheid
 • Vermoeidheid
 • Concentratieproblemen
 • Slecht slapen
 • Hoofdpijn

De allergische reactie kenmerkt zich door een vroege en late reactie. Klachten zoals een loopneus, jeukende en/of tranende ogen, niezen, zijn onderdeel van de vroege reactie. Daarnaast kent een allergische reactie ook een late fase waarbij ontstekingscellen betrokken zijn. Deze ontstekingsreactie kan zich voordoen in zowel de bovenste als de onderste luchtwegen. De klachten die men hiervan kan ondervinden zijn een verstopte neus (bovenste luchtwegen), hoesten, piepende ademhaling (astma en/of bronchitis) die gepaard kan gaan met een gevoel van benauwdheid (onderste luchtwegen). Klachten van de bovenste luchtwegen kunnen zich uitbreiden naar de onderste luchtwegen.

De ernst van uw allergische klachten zal toenemen als er meer pollen in de lucht zijn. De hoeveelheid graspollen is het hoogst op warme dagen met een matige wind, gedurende de bloeiperiode van grassen (het graspollenseizoen). U kunt via het pollennieuws in de gaten houden hoe hoog de actuele pollenbelasting is.

www.homeopathiebergambacht.nl

Dit bericht is geplaatst in HORMONEN. Bookmark de permalink.