Voor wie?

Homeopathie is geschikt voor iedereen, van zwangerschap tot de laatste levensfase, van baby tot hoogbejaarde.

Kinderen
Homeopathie is een effectieve en vriendelijke geneeswijze voor uw kind. Het heeft geen bijwerkingen en de inname van het homeopathisch middel is kindvriendelijk. De ervaring is dat kinderen heel goed reageren op een homeopathisch middel, dat niet alleen de hoofdklacht geneest, maar het kind helpt in zijn of haar ontwikkeling.
Enkele voorbeelden van klachten: buikkrampjes, overmatig huilen, chronische verkoudheid, bedplassen, oorontstekingen, allergieën, klachten na vaccinatie en nog veel meer.
 
Vrouwen
In verschillende levensfasen van de vrouw spelen hormonale veranderingen een rol; menstruatie, vruchtbaarheid, zwangerschap, bevalling, overgang, enz.
Klachten rond deze thema’s zijn goed te behandelen met homeopathie.
Bijvoorbeeld: hevige menstruatie, uitblijven van menstruatie, niet zwanger kunnen worden, hevige misselijkheid tijdens de zwangerschap, angst voor de bevalling en opvliegers, enz.

Mannen
Klachten bij mannen zoals prostaatklachten, slaapproblemen, of problematiek behorende bij een bepaalde levensfase kunnen met homeopathie behandeld worden.

Ouderen
In toenemende mate krijgen ouderen te maken met klachten rond het steeds minder functioneren van het lichaam. Denk aan artrose, pijn, kortademigheid maar ook onzekerheid met betrekking tot het functioneren van het lichaam, of langdurig verdriet om het verlies van een dierbare. Ook hierbij kan homeopathie goede resultaten bereiken, waardoor de kwaliteit van leven verbetert.

 

Hormonale klachten hormonen
Vooral vrouwen met hormonale klachten komen veel in de praktijk. Veel vrouwen hebben hormonale klachten en vaak speelt het gebruik van hormonale anticonceptie een rol. Klachten die ontstaan zijn na gebruik van anticonceptie of die daardoor verergeren kunnen met behulp van homeopathie verholpen worden. Medicatie en dus ook  hormonale anticonceptie laten een imprint achter die niet vanzelf verdwijnt. met behulp van homeopathie kan deze imprint “uitgegumd” worden, waardoor de hormoon balans zich kan herstellen.
Maar ook voor het gebruik van anticonceptie kunnen de klachten zoals een heftige menstruatie zich voordoen, ook daar kan de hormoon balans hersteld worden.

Contact