PRAATJE POEP

PRAATJE POEPpraatje poep foto

Onze twee kinderen van 3 en 5 hebben het er de hele dag over; poep en pies. Ze kunnen er vreselijk om lachen, poep dit, pies dat, tja zo’n fase die vanzelf weer over gaat.

Maar als het om poep gaat kunnen heel veel mensen daar niet zo om lachen. Ontlasting is vaak een hele belasting en niet zo’n pretje. Het is niet iets dat je op verjaardagen zo makkelijk bespreekt, maar als ik er in de praktijk naar vraag hebben veel mensen last van te dunne of te vaste ontlasting.

Laatst een man in de praktijk die al 5 dagen geen ontlasting had. Hij had last van een opgeblazen gevoel, winderigheid en vreselijke buikkampen. Soms een beetje dunne ontlasting en wat lucht, maar de shit (letterlijk en figuurlijk) hield hij vast. Zijn voedingspatroon was onveranderd en redelijk gezond, maar na doorvragen bleek er iets te zijn dat hij niet kon verteren en niet los kon laten. Het was ook niet van de een op de andere dag, maar speelde al langer. Hij had veel verdriet van zijn dochter en kleinkinderen met wie het niet goed ging in zijn ogen. Na een homeopathisch middel ging hij de dingen anders bekijken, ging anders met de situatie om, hij had geen last meer van de “verkeerde” keuzes die zijn dochter maakte. Hij hielp waar hij kon en verder kon hij het loslaten. Letterlijk en figuurlijk. Hij kon weer naar de wc dus.

Maar vaak komt een verstoort ontlastingspatroon door het gebruik van antibiotica. Ook al is het gebruik van antibiotica al een tijd, soms wel jaren, geleden kunnen de darmen nog steeds verstoord zijn. De stof is al lang het lichaam uit, maar de antibiotica heeft dan toch een soort van imprint achter gelaten. Ik gebruik dan de homeopathische antibiotica en gum de imprint uit, het zorgt er voor dat de bijwerking van de antibiotica verdwijnen. Het kan soms zo simpel zijn, maar zo effectief en snel.

 

Dit bericht is geplaatst in HORMONEN. Bookmark de permalink.