ANTICONCEPTIE

anticonceptieToen ik 21 jaar was begon ik met het slikken van de anticonceptiepil.
Ik had toen mijn eerste serieuze vriendje.
Ja, ik was er duidelijk niet vroeg bij!
De pil heb ik ervaren als iets dat erg betrouwbaar is als anticonceptie en makkelijk in gebruik.
Prima dus…en vervolgens 11 jaar lang geslikt.

En toen kwam ik voor het eerst bij een homeopaat omdat ik al jaren last van had van migraine. Gemiddeld om de 5 weken had ik een weekend van vrijdagmiddag tot zondagavond last van stevige migraine. Deze homeopaat vroeg of ik de pil slikte, ik zei ja, dat was het. Maar die ene vraag heeft me aan het denken gezet. Waarom vroeg ze dat? Zou dat een reden kunnen zijn? Doordat ik het niet meer prettig vond om iedere dag een pil te slikken en door haar vraag ben ik gelijk gestopt met de pil. Er was een moment van bewustwording gekomen.

Nu 6 jaar later weet ik dat niet een pil zonder gevolgen geslikt kan worden. Een toevoeging van een bepaalde stof aan het lichaam heeft altijd een effect, soms klein, soms groot, soms noodzakelijk, levensreddend en goed werkend, soms overbodig, maar altijd met een effect.

Ik had geen idee dat mijn migraine veroorzaakt werd door de anticonceptiepil, maar ik heb het nadat ik gestopt ben nooit meer gehad.
Met de pil of andere hormonale anticonceptie voeg je hormonen toe aan het lichaam dat zelf probeert een perfecte balans te vinden. Iedere dag een pil is iedere dag een gevecht van het lichaam om de natuurlijke balans te herstellen.
Ik denk dat het lichaam moe wordt van het vechten, of soms niet meer weet hoe het de balans kan herstellen. Want ook nadat een vrouw stopt met de anticonceptiepil is de hormonale balans vaak verstoord

De meeste vrouwen in mijn praktijk hebben hormonale klachten. Niet alleen klachten rond de menstruatie zoals buikpijn, overvloedige bloedingen, lage rugpijn, stemmingswisselingen (zoals dat zo mooi heet), maar ook eczeem of hoofdpijn kan hormonaal zijn.

Na datzelfde eerste consult nu 8 jaar geleden, heb ik besloten om zelf homeopaat te worden.
Van financieel analist bij een offshore bedrijf naar homeopaat, ik ben er nog steeds dankbaar voor en blij mee.

Ik geef vrouwen vaak een hormoonbalans kuur van 8 weken, dit helpt het lichaam op een natuurlijke wijze de hormoon balans te herstellen en veel klachten verdwijnen daardoor. Vrouwen zeggen dan als ze terug komen “ik ben weer mezelf”. Geweldig toch?!
anticonceptiegebruik

 

 

 

 

Dit bericht is geplaatst in HORMONEN. Bookmark de permalink.